Finalen i årets sjösättningar

Domkrafter, båtkärror och hamnkranen fick bekänna färg när hela 17 båtar sjösattes under SBKs sista sjösättningsdag. Mest slet båtlagen som troligen satte något av ett SBK-rekord i antal sjösättningar på en och samma kväll, onsdagen den 2 juni.

Varför så många valde att skriva upp sig på SBKs sista sjösättningsdag må vara osagt. Kunde det bero på Coronakarantän, ruskigt kall vår eller ren saktfärdighet hos båtägarna? Hur som helst, allt gick bra och på hamnplanen står nu endast en båt kvar som inte sjösattes på grund av sjukdom hos ägaren.

Båtlagen han till och med att ställa ut trädgårdsborden/sofforna innan det var dags för en sista skara att koppla av med kaffe och sponsrade bullar från Vattenverket.

SBKs båtflotta är mycket varierad. Vid bryggorna ligger allt från flådiga Chris-Craft och juvelen Astrella (som sjösattes tidigare) till äldre träbåtar och klassikern (sjöscouternas) Avanti.

Säsongens sista sjösättningsdag visade också på denna, så att säga, varierade flora av båt- och årsmodeller. Sune Petersson beskriver detta genom sina bilder:

 

Skärsätra Båtklubb
Fler nyheter

Moln över SBK

Moln över Hellesta är en thrillerfilm från 1956 med bland andra Anita Björk, Bullen Berglund och Birgitta Andersson i rollerna. Filmfotograf var Rune Ericson. Nu

Läs mer »