Här snackar vi ideellt arbete

Låt oss sätta strålkastarljuset på Sune Petersson. Det finns några andra i Skärsätra båtklubb som ägnar många obetalda arbetstimmar för att hålla klubb och hamn i gott skick. Den här gången hyllas Sune!

Sune Peterssons namn är välbekant för alla som går in på SBKs facebooksida eller tittar in här på hemsidan. Det är Sune som tar alla de där fina bilderna, bilder som gör att vi fattar att det händer saker på klubben utan att vi för den skull själva inte är där.

Nu har han slagit till igen. Totalrenovering av den röda segelbåtsvagnen.

”Ja, det är kul att ha nåt att göra och kul att göra nått bra för klubben” säger han anspråkslöst. ”Titta här, här tog jag bort allt gammalt smörjfett och fyllde på med nytt”

Det var milt sagt inte det enda som behövdes för att få den gamla segelbåtsvagnen att skina som en nypolerad Ferrari.  Som tur är hade Sune under sitt arbete då och då med sig kameran. Detta till glädje för alla oss andra som typ ”var så upptagna av annat” än att stoppa in någon eller några ideella timmar för SBKs räkning.


Segelbåtsägare, bara att njuta i höst när det är dags för upptagning. Ägna Sune en tacksamhetens tanke när din båt friktionsfritt och fräsigt glider fram över hamnplanen mot vintervilan. 

 

Skärsätra Båtklubb
Fler nyheter

Moln över SBK

Moln över Hellesta är en thrillerfilm från 1956 med bland andra Anita Björk, Bullen Berglund och Birgitta Andersson i rollerna. Filmfotograf var Rune Ericson. Nu

Läs mer »