Pontonen på plats

Den ensamma,  vågbrytande pontonen vid hamnens västra del är på plats. I torsdagens snöglopp såg Robbie Bergqvist och hans män från Hamnab till att flytten slutfördes.

Utombordaren på Hamnabs arbetsbåt fungerar igen. Växelhuset är reperarat och därmed var Robbie och hans besättning snabbt nere vid SBKs hamn för att flytta och förankra den vågbrytande pontonen på sin rätta plats. SBKs medlemsbåtar som i år ligger i den västra delen kommer med största sannolikhet ligga lugnare och säkrare förtöjda nu när pontonen är flyttad.

Tunga ”ankarliknande” betongblock sänktes ner i vattnet en bra bit från pontonbryggan. De, tillsammans med  kätting av det bastanta slaget, ska se till att pontonen ligger kvar trots svallvågor och hårda västliga vindar på Lilla Värtan.

Även de reparerade Y-bommarna längst ut på västliga, yttre pontonen är nu på plats igen.

Skärsätra Båtklubb