Radioseglare med kontroll

Vårens aktiviteter hos SBK avlöser varandra. Tisdagen den 4 maj greppade seglarna i Stockholms Radiosegelsällskap kontrollerna och utmanade varandra i en träningssegling.

Koncentrationen och intensiteten var hög hos de radioseglare som hade samlats på yttre pontonen. De flesta, för att inte säga alla, är rutinerade kappseglare som även finner utlopp för sin tävlingsinstinkt genom att segla avancerade radiostyrda segelbåtar. Båtfart och taktiskt seglande är nyckeln till framgång. Två nya varianter av båttypen IOM, International One Metre, kom till start och de såg ut att vara riktigt snabba, i alla fall när SBKs utsände följde seglingarna.

Bland de mer rutinerade av de rutinerade fanns Claes Brunnhage och Bo Ahlström. Det är ingen idé att börja fundera över ur många seglingsmästerskap de har sopat hem, de är för många för en mänsklig hjärna att ta in.


Rutinerade kappseglare både med och utan kontroll. Claes Brunnhage, Lidingö och Bo Ahlström, Stockholm.


Segel- och andra triminställningar inför start är för den oinvigde en hel vetenskap.


Det gäller att hålla tungan rätt i mun…

Många olika båttyper var representerade på SBKs hamnplan tisdagen den 4 maj.

Läs mer om Stockholms Radiosegelsällskap,klicka här

Foto: Sune Petersson & Hasse Bauer

 

 

 

Skärsätra Båtklubb
Fler nyheter

Moln över SBK

Moln över Hellesta är en thrillerfilm från 1956 med bland andra Anita Björk, Bullen Berglund och Birgitta Andersson i rollerna. Filmfotograf var Rune Ericson. Nu

Läs mer »