Direkt från Sydafrika

Från Kapstaden till Lidingö, från Langebaan Yacht Club till Skärsätra Båtklubb. Wayne Boswell tog ett stort steg i livet när han tillsammans med fru Linda och tonårsbarnen Chloë och Grace flyttade till Dalenum.

Flytten från Kapstaden var egentligen tänkt att bli av för ett år sedan men coronapandemin gjorde den inte möjlig förrän i somras. Sverige är inte helt obekant för Wayne och hans familj. De har haft lägenhet både i Skinnskatteberg och Örebro tack vare Waynes arbete med import av svenska byggvaror till Sydafrika. Nu har de flyttat till Sverige på heltid och döttrarna Chloë och Grace har börjat i skolan här.

Wayne är en hängiven frilufts- och föreningsmänniska. Hans far var med och startade Langebaan Yacht Club och Wayne har under många år varit aktiv i den klubbens kajaksektion. Han är också aktiv MTB-cyklist, dykare, fiskare, seglare och innehar licens som helikopterpilot. Som seglare har han bland annat korsat Indiska Oceanen i nordlig riktning, från Sydafrika till Seychellerna.

Nu ser han fram emot att upptäcka Stockholms skärgård. Med sin kajak har han redan utforskat vattnen kring Lidingö.

SBK hälsar Wayne välkommen till SBK Småbåtssektion.

Skärsätra Båtklubb
Fler nyheter

Moln över SBK

Moln över Hellesta är en thrillerfilm från 1956 med bland andra Anita Björk, Bullen Berglund och Birgitta Andersson i rollerna. Filmfotograf var Rune Ericson. Nu

Läs mer »