Klubbhuset renoveras

SBKs klubbhus genomgår en invändig renovering. Inventarier är utplockade, i stort sett hela lokalen är tömd – men den är långt ifrån öde. På golvet ligger skyddspapp och i tak och på väggar dras färgrollers på långa skaft. Klubbhuset ska bli ”fräscht och fint”.
-Det här går fantastisk bra, säger Ulla Söderström, intendent och projektledare för renoveringen.


Full rulle med rollers. Kjell Lagerberg och Sune Petersson målar taket i klubbhuset.

-Helt otroligt hur bra arbetet flyter på. Nu gör Sune Petersson och Kjell Lagerberg ett strålande jobb med målningen. I arbetsgruppen ingår även Martin Hansson och Lasse Östervall som kommer med kloka råd och så givetvis min man Claes som gärna hjälper till.


Ulla Söderström fållar klubbhusets nya gardiner med hjälp av sin pålitliga Husqvarna-maskin.

Själv sitter Ulla för tillfället hemma och syr nya gardiner och är strålande glad för hur projektet fortlöper. Men det är mycket kvar innan SBKs medlemmar kan kliva in genom dörren och få njuta av ett nyrenoverat klubbhus. Fönsterkarmar ska fixas och målas, el och belysning ska gås igenom och uppdateras, nya beställda möbler ska levereras och få sina platser. Det och säkert mycket annat.

-Jag hoppas och tror att medlemmarna i och med renoveringen kommer att uppskatta klubbhuset än mer. Det ska verkligen vara en naturlig samlingsplats för alla medlemmar och vem vet, kanske fler nu upptäcker att klubbhuset är en perfekt lokal att hyra till en rimlig peng för privata tillställningar.


SBKs klubbhus när det begav sig. Bilden tagen någon gång på 40- eller 50-talet.

Klubbhuset är från början en liten militärbarack som byggdes under beredskapstiden. Den användes då som förläggning vid flygspaningstornet i Bergsätra. Efter kriget, 1947, fraktades den till Skärsätra båtklubb och blev klubbhus. Som sådant fungerade det i 47 år, fram till 1994, när många hårt ideellt arbetande medlemmar gjorde ett stort jobb med att bygga ut huset till nuvarande storlek. Underhåll och förbättringar har gjorts sedan dess, senast har till exempel kyl, frys och spisen bytts ut, men det är nu som det alltså är dags för en större invändig renovering.


”Det måste väl ändå finnas tid för en fika”, menar Kjell och Sune och tar en paus i målningsarbetet.

-Vi jobbar på och det går som sagt bra, säger Ulla. När det blir helt klart för medlemmar att komma till klubbhuset är svårt att säga. Men nu i pandemitider är det ändå inte aktuellt, så på så sätt är tidpunkten för renoveringen väl vald. Vi får hoppas att vi kan ha en invigning framåt våren. Då minsann ska det vara fint i klubbhuset.

Läs mer om SBKs klubbhus, klicka här

 

Skärsätra Båtklubb
Fler nyheter

Tvingande vård

Ryktet säger att sofforna på klubbhusets veranda ursprungligen kommer från biografen Röda Kvarn på Lidingö. Hur som helst, Ulla Söderström vårdar dem ömt. Med en

Läs mer »

Vimpeln hissad – alla uppe

Lördagen den 29 oktober halades SBKs klubbflagga och ersätter av den blågula ”vintervimpeln”. Det betyder att sista upptagningen för säsongen är gjord och båtarna på

Läs mer »

En kväll på klubben

En kväll för alla medlemmar. En kväll att träffas och ha roligt. Skärsätra Båtklubb bjuder in till klubbkväll torsdagen den 24 november. Det blir bar

Läs mer »

Glöm inte höstmötet

På onsdag, den 27 oktober, har Skärsätra Båtklubb höstmöte. En kallelse har gått ut via mail till medlemmar och här är en påminnelse. ”Höstmötet är

Läs mer »