Götheborg till Stockholm

Ostindiefararen ”Götheborg” är på väg att anlöpa Stockholm. Enligt plan ska skeppet lägga till vid Skeppsbron och därmed blir det möjligt att se inseglingen från SBKs brygga den 26 augusti. Skeppet är öppet för visning 27-29 augusti. Lördagen den 21 augusti befann sig ”Götheborg” enligt MarineTraffic utanför Stockholms skärgård.

Pressmeddelande:

Besök Ostindiefararen i Stockholm!

Vi öppnar upp för besökare i Stockholm, fredag till söndag den 27-29 Augusti 2021.

Ta chansen att gå ombord på en unik 1700-tals replika, ta del av vår historiska utställning, njut av doften av tjära och fråga våra jungmän och guider hur det fungerar att segla ombord.

Se respektive dag för biljetter. Biljetterna gäller för inträde upp till 15 minuter efter den förbokade tiden. Detta för att sedan, efter insläpp, kunna hålla ett jämt flöde ombord. Se till att vara i god tid för att säkra er plats.

Boka biljett här

Obs! Enbart Förköp! Det säljs inga biljetter på plats.

Följ skeppet i realtid

Det stora intresset för Götheborg är otroligt roligt! Vi får mängder av frågor om rutten, samt var och när det kommer gå att se skeppet från land under seglatsen till Stockholm. Den exakta rutten är inte satt, utan kommer att vara beroende av väder och vind, eftersom syftet med seglatsen är att testa skeppet inför Asien-resan nästa år. Vill man följa skeppet i realtid och se var hon är, så är det möjligt på länken nedan.

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:327132/zoom:10

Observera att rutten som visas på Marinetraffic är automatgenererad och därmed inte skeppets planerade rutt. Däremot är skeppets nuvarande position korrekt.
Götheborg of Sweden kommer till Stockholm den 26 augusti.

 

Skärsätra Båtklubb
Fler nyheter

Moln över SBK

Moln över Hellesta är en thrillerfilm från 1956 med bland andra Anita Björk, Bullen Berglund och Birgitta Andersson i rollerna. Filmfotograf var Rune Ericson. Nu

Läs mer »