Ordförande har ordet

Kära SBK-vänner! 
Hösten blev ju inte så fin som man hade hoppats på. Ändå fick vi några fina turer. Nu sist var jag i Napoleonviken, och kom hem i torsdags. Jag var helt ensam, inte en båt förutom Astrella. Ett fantastiskt väder och ett par sälar som sam ett par varv runt båten och sen försvann.

Nu lite allvar och information:
Vi ställer in höstmötet även denna höst. Sen hoppas vi att allt återgår mer eller mindre till gamla vanor.
Bommarna blir kvar i sjön även denna vinter, kanske tills vidare. Det blev inga större skador i vintras. Som Gerd meddelat har vi bestämt uppdragningarna till 25 september, helgen 16-17 oktober och lördag 30 oktober. Nytt för i år är att vi börjar kl.09.00. Listorna finns utlagda i klubbhuset.
Klubbens ekonomi är som vanligt i god ordning.
Vaktgången har i stort sett fungerat bra. Inga tillgrepp så vitt vi vet
Beväxtningen i hamnen är en stående fråga på våra styrelsemöten, inte helt lätt att hantera. Staden är fullständigt ointresserad att hjälpa till. Hamnkapten har fått i uppdrag att ta upp frågan på nästa hamnkaptensmöte. Läs artikeln i sista numret av Båtliv, sidan 10 ”Beslut kan tvinga klubb lägga ned”.

Arbetet med den ”nya hamnen” har kommit igång igen med ny projektledare, men det blir en ny sväng med Länsstyrelsen, Mark och miljödomstolen och Byggnadsnämnden.
Så det ligger några år bort.

Våra fantastiska klubbkamrater Bengt Liwång och Rolle Björklund har gjort rent sedimenteringstankarna och ställt i ordning filterhuset inför årets uppdragningar, hjärtligt tack!

Glöm inte att titta på vår fantastiska hemsida. Hasse Bauer gör ett jättejobb, alltid uppdaterad och intressant. Nyttigheter blandad med lättare text.
Facebook alltid med nya bilder, Sune med flera förnöjer oss.

Så till sist, lite förmaningar:
Fundera på vad du kan göra för att försvåra för tjuven. Töm båten själv, ta bort propellern, kanske drevet, kedja fast?
Håll grinden stängd!
Sätt namn på trailers, täckvirke m.m.
Sist men inte minst, se till båten i vinter.

Hjärtliga båthälsningar
Lasse Östervall
Ordförande

Skärsätra Båtklubb
Fler nyheter

Tvingande vård

Ryktet säger att sofforna på klubbhusets veranda ursprungligen kommer från biografen Röda Kvarn på Lidingö. Hur som helst, Ulla Söderström vårdar dem ömt. Med en

Läs mer »

Vimpeln hissad – alla uppe

Lördagen den 29 oktober halades SBKs klubbflagga och ersätter av den blågula ”vintervimpeln”. Det betyder att sista upptagningen för säsongen är gjord och båtarna på

Läs mer »

En kväll på klubben

En kväll för alla medlemmar. En kväll att träffas och ha roligt. Skärsätra Båtklubb bjuder in till klubbkväll torsdagen den 24 november. Det blir bar

Läs mer »

Glöm inte höstmötet

På onsdag, den 27 oktober, har Skärsätra Båtklubb höstmöte. En kallelse har gått ut via mail till medlemmar och här är en påminnelse. ”Höstmötet är

Läs mer »