Ordförande har ordet

Kära båtklubbsvänner!  Torsdagen17 mars hade vi årsmöte i båtklubben, för första gången på tre år IRL. In real life. Ett tjugotal tappra medlemmar anslöt.
Vi gick igenom förra året, räkenskaper och verksamhet. Revisionsberättelsen lästes upp,
Vilken häpnad! Styrelsen fick ansvarsfrihet för det gångna året.

Därefter följde som vanligt val till styrelsen.

Gerd Westman (nyss fyllda 80 år) hade efter 14 år som sekreterare bett att få överlämna till en yngre kraft. Till ny sekreterare valdes Bengt Liwång (76 år).
Bengt, vice ordförande och före detta sekreterare i ca 30 år, ersätts med Hasse Bauer (65 år), på posten som vice ordf, Hasse är dessutom webbmaster och ansvarig för småbåtssektionen tills vidare.
Härligt med en föryngring av styrelsen.
Sune Petersson valdes till ny intendent för verkstaden, (fyllnadsval)
I övrigt omval på alla poster. Snacka om kontinuitet i verksamheten.
Tack vare Hasse Bauer sänktes medelåldern i styrelsen med ett drygt år. En ny trend??

Protokollet skickas ut inom en vecka eller två, så jag går inte in på alla detaljer, men det är ett par viktiga punkter, som jag vill nämna.

Först vill jag nämna, som ni säkert vet vid det här laget, så har klubbhuset renoverats för drygt 100-tusen. Det har blivit jättebra. Gå in på hemsidan och titta, eller ännu hellre åk ner till klubben och passa på att titta till båten samtidigt.

2018 kom ett beslut i Högsta Förvaltningsdomstolen; att båtplats i sjön och på land är att betrakta som parkeringsplats och skall därför momsbeskattas.
Lidingö stad lägger från och med i år moms på alla arrendeavgifter.
Vi avser att momsregistrera klubben från och med 220101
Det innebär att klubbens ekonomi måste delas upp i två resultatområden. Ett för den idee´lla delen utan moms och ett för den ”rörelsedrivande” verksamheten med moms.
Kassören kommer att sköta sitt uppdrag ungefär som nu, men vi avser att köpa in tjänsten, som sköter, resultaträkningar två stycken, momsinbetalningar m.m.
Alltså, oförändrade avgifter till klubben för båtplats i sjön och på land, gäller även skåpen, men dessutom tillkommer moms, som ju går till skatteverket.
På medlemsavgiften utgår ingen moms, inte heller på avgiften för lån av klubbhuset av medlem. Däremot är det moms om ej medlem hyr klubbhuset.
Usch, vad tråkigt!
Christer Ramstedt lade fram en motion om att SBK skall skänka 10.000:- till UNHCR, till förmån för Ukraina, motionen tillstyrktes med acklamation. Roger Akelius Foundation skjuter till lika mycket.

Förtjänstmärken delades ut till Gerd Westman för lång och trogen tjänst. Sune Pettersson för utomordentliga insatser, renovering av segelbåtsvagnen målning av klubbhuset, Kjell Lagerberg för stort jobb i klubbbhuset, avbrutet för Covid. Men återkom när han kunde stå igen. Christer Ramstedt, många år som vaktchef, ställer alltid upp när det behövs.
Sist men inte minst, Ulla och Claes Söderström eldsjälar i klubbhusrenoveringen.
Vårdagsjämningen har varit, årsmötet är avklarat, två säkra vårtecken.

På söndag börjar sommartid.

Vi ses i klubben och till sjöss!

Hjärtliga båthälsningar!
Lasse Östervall
Ordförande

 

 

 

 

 

Skärsätra Båtklubb
Fler nyheter

Tvingande vård

Ryktet säger att sofforna på klubbhusets veranda ursprungligen kommer från biografen Röda Kvarn på Lidingö. Hur som helst, Ulla Söderström vårdar dem ömt. Med en

Läs mer »

Vimpeln hissad – alla uppe

Lördagen den 29 oktober halades SBKs klubbflagga och ersätter av den blågula ”vintervimpeln”. Det betyder att sista upptagningen för säsongen är gjord och båtarna på

Läs mer »

En kväll på klubben

En kväll för alla medlemmar. En kväll att träffas och ha roligt. Skärsätra Båtklubb bjuder in till klubbkväll torsdagen den 24 november. Det blir bar

Läs mer »

Glöm inte höstmötet

På onsdag, den 27 oktober, har Skärsätra Båtklubb höstmöte. En kallelse har gått ut via mail till medlemmar och här är en påminnelse. ”Höstmötet är

Läs mer »