Ordförande har ordet

Kära SBK-vänner!                                                          2022-10-01

Så har hösten gjort sitt intåg. Den första uppdragningen är genomförd för en dryg vecka sedan. Nästa  uppdragning blir helgen 15/16 oktober.

Under våren/sommaren har det skett en del på klubben, bland annat har trädäcket vid scouterna och småbåtssektionen byggts ut. Klubbhustaket har målats, Bengt och Rolle med assistans av Christer har hyvlat bort den värsta bottenbeväxtningen. I våras slets en vajerkoppling mellan dom nya pontonerna sönder, den byttes tämligen omgående. Nu är 4 av 16 vajrar bytta. Under oktober kommer alla vajrar att demonteras, besiktigas och vid behov bytas. Då kommer även sprickorna på dom nya pontonerna att förseglas.

I dagarna kommer ni att få fakturorna för vintern, eller kanske har ni fått dem redan. Ni kommer att märka att vi inte har debiterat någon moms denna gång. Nu beror det inte på att Lidingö stad inte kommer att fakturera oss moms, för det kommer dom att göra.

Vi kommer att momsregistrera oss årsskiftet 22/23 i stället för som tidigare sagt 21/22. Det beror på att vi tänkte lägga över vår medlemshantering och ansluta bokföringen till SBU:s BAS-system. BAS är ett webbaserat IT-system, som förenklar det administrativa arbetet för klubbfunktionärer.

I BAS kan klubben bland annat hantera brygg och vinterplatser och avisera avgifter via mail.

Under året skulle det ske en omfattande uppdatering av BAS, så vi bestämde oss för att avvakta den. Nu sjösattes den inte förrän i september, så vi hamnade, liksom flera klubbar, på efterkälken.

Hur som helst, vi kommer att momsregistrera oss från kommande årsskifte, Den moms ni betalade i våras täcker även höstens avgifter, och därför har vi inte påfört någon ny moms.

Vi får väl tillfälle att ta upp det här på höstmötet.

 

Höstmötet är den 27 oktober 19.00 i klubbhuset. Kallelse kommer eller har kommit.

Vänliga hösthälsningar!

Lars Östervall
Ordförande

Skärsätra Båtklubb
Fler nyheter

Tvingande vård

Ryktet säger att sofforna på klubbhusets veranda ursprungligen kommer från biografen Röda Kvarn på Lidingö. Hur som helst, Ulla Söderström vårdar dem ömt. Med en

Läs mer »

Vimpeln hissad – alla uppe

Lördagen den 29 oktober halades SBKs klubbflagga och ersätter av den blågula ”vintervimpeln”. Det betyder att sista upptagningen för säsongen är gjord och båtarna på

Läs mer »

En kväll på klubben

En kväll för alla medlemmar. En kväll att träffas och ha roligt. Skärsätra Båtklubb bjuder in till klubbkväll torsdagen den 24 november. Det blir bar

Läs mer »

Glöm inte höstmötet

På onsdag, den 27 oktober, har Skärsätra Båtklubb höstmöte. En kallelse har gått ut via mail till medlemmar och här är en påminnelse. ”Höstmötet är

Läs mer »