Jollebryggan på plats

Till glädje för alla som har kajaker, är sjöscouter eller har trailerplats är nu jollebryggan klar att användas. Den sjösattes under tilltagande sydliga brisar under onsdagen.

Helt lätt var det inte att montera jollebryggan på sin plats. Notera den röda säkerhetslinan. Den visade sig ha en nyttig funktion för att rikta jollebryggan i den tilltagande sydliga brisen. ”Men in black” klarade uppgiften galant.

En ny stilig förankringsboj har nu ersatt den gamla solblekta bjässen som var full av havstulpaner. Här är det hamnkapten Calle Lönnqvist som kastar upp de slingers som användes vid sjösättningen av jollebryggan.

Överkurs: Den nya bojen förankras med en P-ring.(Icke att förväxlas med kvinnors användande) Den är konstruerad av storseglaren och designern av Volvo P 1800, Pelle Pettersson.

Skärsätra Båtklubb