Ordförande har ordet

Redan den 11 augusti ska medlemmar i Skärsätra Båtklubb ha fått denna hälsning via mail. Det är vår ordförande Lasse Östervall som strax efter att ha lagt till i hemmahamnen med Astrella skriver följande rader.


Astrella är tillbaka.                          Foto: Sune Petersson

Kära Båtklubbsvänner!
Vilken fantastisk inledning vi fick på sommaren. Vad kul att komma hem och hamnen är nästan tom och planen full av bilar. Tyvärr har väl sensommaren blivit lite mer osäker.

Jag har just återkommit från en fantastisk seglarvecka i Sandhamn. 14-21 augusti går 12 metre world championship i Helsingfors. I Sandhamn, i veckan, var det för -VM för tolvorna och Sandhamnsregattan med alla dom svenska gamla klassiska segelbåtarna. Evenemangen avslutades i söndags med The Scandal Beauty Trophy Race.

Det var ömsom sol, ömsom regn ”mycket regn”, ömsom vindstilla, ömsom hård vind vid ett tillfälle blåste det 17 sekundmeter rakt in i hamnen utifrån havet.

Astrella har gått som en klocka, peppar, peppar.

För er som inte följer klubben på facebook eller går in på hemsidan så ofta, har det hänt en del i klubben.

Efter en del strul så har elen i verkstaden och östra delen av klubbområdet renoverats. Nu ska hela klubben omfattas av jordfelsbrytare, gammal apparatur är utbytt.

Den fantastiske Sune Pettersson har renoverat segelbåtsvagnen. Den är som ny.

Dom lika fantastiska Bengt Liwång och Rolle Björklund har med assistans av Christer Ramstedt rensat hamnen från oönskad beväxning. Jag tror det blev runt tjugo rågade skottkärror.

Stort tack för allt ideellt arbete,

Så kommer vi till vårt 90+firande. Vi har haft en hel del informella kontakter i styrelsen under sommaren och kommit fram till vi fortsätter att skjuta upp firandet med hänsyn till det osäkra läget vad gäller Covid. Vi i styrelsen ger aldrig upp, vi klurar vidare på om vi kan få till någonting i höst/vinter.

Så till sist vill jag och styrelsen önska alla klubbmedlemmar en riktigt fin höst med mycket svamp och fina båtturer!

 

Lasse Östervall
Ordförande

Skärsätra Båtklubb
Fler nyheter

Tvingande vård

Ryktet säger att sofforna på klubbhusets veranda ursprungligen kommer från biografen Röda Kvarn på Lidingö. Hur som helst, Ulla Söderström vårdar dem ömt. Med en

Läs mer »

Vimpeln hissad – alla uppe

Lördagen den 29 oktober halades SBKs klubbflagga och ersätter av den blågula ”vintervimpeln”. Det betyder att sista upptagningen för säsongen är gjord och båtarna på

Läs mer »

En kväll på klubben

En kväll för alla medlemmar. En kväll att träffas och ha roligt. Skärsätra Båtklubb bjuder in till klubbkväll torsdagen den 24 november. Det blir bar

Läs mer »

Glöm inte höstmötet

På onsdag, den 27 oktober, har Skärsätra Båtklubb höstmöte. En kallelse har gått ut via mail till medlemmar och här är en påminnelse. ”Höstmötet är

Läs mer »