Dag: 15 april, 2021

Kajakerna är på g

Fler och fler gillar att paddla kajak. Inte så konstigt då det är ett härligt sätta att kombinera träning och motion med känslan av att ljudlöst glida fram genom vattnet.

Men vem är denne kajakpaddlare? En man som tog en tur in i SBKs hamn och hade så fullt upp att han inte kunde svara tilltal. Svårt att säga men troligen inte någon ur SBKs Småbåtssektion.
Med det sagt. Det är dags att plocka fram kajakerna ur containrar och Dalénhus. Våren är här!

Vårfika i vårsol

Ulla Söderström, intendent för klubbhuset, ser till att det är rent och snyggt när Ulf Linder och andra stammisar tar en fika på klubbhusets veranda. Samtliga av dem har gjort så många ideella timmar för SBK att de med gott samvete kan ta långfika.

Skönt häng på verandan. Från vänster i bild Sune Petersson, Bengt Liwång, Ulla Söderström, Ulf Linder, Nils Liljeström och Claes Söderström.

Jobba, jobba, jobba! 2

Bara för att visa hur mycket det jobbas på SBK kommer här Jobba, jobba, jobba del 2. Några av Y-bommarnas fästen hade med åren slitits ner och behövde förstärkas. Henning Kleinhans från Rehn Smide gjorde arbetet med att fixa till dem.

Skön lirare fixar jobbet med att återställa Y-bommarnas fästen, Henning Kleinhans från Rehn Smide AB.

Henning Kleinhans kommer från Sydafrika, närmare bestämt från staden Amsterdam som har cirka 4 000 invånare. Han blev för många år sedan nyfiken på att resa runt i världen, hamnade i England där han bodde några år tills dess han flyttade till Sverige. Varför Sverige? Jo, han träffade (förstås) en svensk tjej och på den vägen är det. Allt detta fick SBKs utsände reporter reda på under en trevlig pratstund ute på yttre pontonen.

Svetsa kan han helt klart, men frågan var han har lärt sig det förblir obesvarad.